Mac and Cheese

Ik moet jullie iets bekennen. Dit is mijn ‘guilty pleasure’: de Amerikaanse Mac ’n Cheese. Een ovenschotel met elleboogjes macaroni en een romige bechamelsaus met heel veel kaas. Dit is zó slecht en dus zó lekker! En omdat ik toch al fout bezig ben, doe ik er gewoon nog extra spekjes in. Enjoy!

Populair pakje

Er wordt verteld dat Thomas Jefferson macaroni and cheese al in 1802 serveerde in het Witte Huis, maar het gerecht werd pas echt populair toen fabrikant Kraft Foods de macaroni kant-en-klaar ging verkopen in 1937. En nog steeds is Kraft favoriet in Amerika. In 6 minuten maak je hiermee een mac and cheese op basis van kaaspoeder. Ik heb het nog nooit uit een pakje gegeten, maar mijn zelfgemaakte versie is vast beter!

Kraft Mac and Cheese

Kraft Mac and Cheese

Mac and Cheese

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: normaal
  • Afdrukken

Dit zijn je boodschappen:

  • 125 gr spekblokjes
  • 3 lente-uitjes, gesneden in dunne ringetjes
  • 300 gr elleboogmacaroni
  • handje verse tijmblaadjes
  • handje verse (platte) peterselie
  • 100 gram broodkruim (panko)

Voor de kaassaus:

  • 40 gr. boter
  • 40 gr. bloem
  • 200 ml melk
  • 250 ml room
  • 150 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 150 gr Cheddar kaas, geraspt (je kan ook extra belegen Goudse kaas gebruiken)
  • mespunt nootmuskaat
  • 2 tl mosterd
  • zwarte peper en zout naar smaak

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Kook de macaroni in een pan met ruim water en zout, net iets korter dan normaal (want in de oven kookt het gerecht nog verder). Laten uitlekken en wegzetten.
  3. Bak de spekblokjes in een koekenpan tot ze lichtbruin zijn, voeg de lente-uitjes toe en bak alles ongeveer 3 minuten.
  4. Doe de spekjes alvast bij de macaroni.

Maak nu de kaassaus:

  1. Meng de room met de melk
  2. Laat 40 gram boter zachtjes smelten in een steelpan.
  3. Voeg 40 gram bloem toe en bak deze even kort mee.
  4. Voeg scheutje voor scheutje het melk/room-mengsel toe. Blijf steeds goed roeren!
  5. Voeg de nootmuskaat en mosterd toe en laat de saus 2 minuutjes doorkoken, blijf roeren.
  6. Haal de pan van het vuur en voeg 2/3e van beide kaassoorten toe (schrik niet als dit een beetje dikke saus wordt)
  7. Breng de kaassaus op smaak met zout en peper
  8. Roer de kaassaus door de macaroni met spekjes en doe het mengsel in een grote ingevette ovenschaal of eenpersoons schaaltjes
  9. Bedek de schotel met verse tijmblaadjes, het broodkruim en de rest van de kaas
  10. Bak de ovenschotel 20 minuten op 200 graden
  11. Garneer met verse peterselie

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: