Turkse pepers en puntpaprika’s, gevuld met feta en chorizo

Als ik op de De Bazaar ben of bij de Turkse winkel, dan koop ik altijd een zakje Turkse pepers. Heerlijk pittig! Ik gebruik ze als smaakmaker in allerlei gerechten. Snijdt de pepers in dunne plakjes en doe ze op je pizza, in je spaghettisaus, door de tomatensoep, nasi of bami of maak er een lekkere omelet mee. Proef de pepers wel even van tevoren om te checken hoe pittig ze zijn. Want dat kan nog wel eens verschillen!

In dit recept heb ik de Turkse pepers gevuld met een mengsel van feta, geitenkaas, kruiden, pijnboompitten en chorizoworst. Voor de kids en andere gezinsleden – die niet graag pittig eten –  zijn zoete puntpaprika’s een heerlijk alternatief.

Zowel de puntpaprika’s als de Turkse pepers hebben een wat dunnere huid dan een gewone paprika, dus je hebt geen last van velletjes en ze zijn ook wat sneller gaar. Je kunt dit gerecht in de oven bereiden of op de BBQ.

Turkse pepers en puntpaprika’s, gevuld met feta en chorizo

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Dit zijn je boodschappen:

  • 4 Turkse pepers
  • 4 rode puntpaprika’s
  • 125 gr feta
  • 125 gr zachte verse geitenkaas
  • 2 el pijnboompitten
  • stukje chorizo worst (75 gr), in kleine blokjes gesneden
  • 1 tl citroenrasp
  • 2 el verse koriander, blaadjes gesneden
  • 2 el verse munt, blaadjes gesneden

Zo maak je het:

  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan (zonder olie) goudbruin. Zet apart.
  2. De paprika’s en pepers voor gebruik even wassen, in de lengte insnijden (niet helemaal doormidden) en de zaadlijsten verwijderen.
  3. Meng in een kommetje de feta, geitenkaas, geroosterde pijnboompitten, citroenrasp en koriander- en muntblaadjes. Roer goed door.
  4. Vul de pepers en paprika’s met de kaasvulling en leg de kleine blokjes chorizo bovenop.
  5. Bak 10 minuten in de oven op 200 graden of 7 minuten op de BBQ.
  6. Garneer met verse korianderblaadjes

FoodieFredi Tip:

Bewaar puntpaprika’s niet in de koelkast, dan gaat de smaak achteruit en kan de paprika niet meer verder doorrijpen.

 

Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: