Thaise kokossoep met garnalen

Absoluut een aanrader, deze soep! Lekker pittig dankzij rode currypasta en romig door de kokosmelk. Het geheime ingrediënt van deze soep is vers limoensap. Dat maakt het echt lekker fris en brengt alle smaken in balans. Ik doe er zelf ook altijd nog een paar verse limoenblaadjes bij (die koop je bij de Toko). En als je wat gekookte rijst toevoegt of rijstnoedels, dan heb je in een handomdraai een heerlijke maaltijdsoep. Succes!

Thaise kokossoep met garnalen

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 2 grote sjalotten
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 1 stengel citroengras (sereh)
  • 1 of 2 el rode currypasta (naar smaak, gebruik 2 el voor een pittige soep)
  • 250 ml romige kokosmelk
  • 1 liter visbouillon (van bouillonblokje)
  • 250 gr. verse paddenstoelen (shiitake of kastanjechampignons), grof gesneden
  • 350 gr. middelgrote garnalen, gepeld
  • 5 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
  • sap van 1 limoen
  • 2 el vissaus
  • 1 el bruine suiker
  • plantaardige olie
  • garnering: verse korianderblaadjes en gesneden lente-ui

Bereiding:

  1. Snijd of rasp de sjalotten zeer fijn.
  2. Doe een scheutje olie in een grote soeppan en fruit hierin de sjalotten met de geraspte gember (1 minuutje).
  3. Voeg de currypasta toe en fruit ook deze even mee.
  4. Voeg de visbouillon, kokosmelk en suiker toe en breng aan de kook.
  5. Kneus ondertussen de limoenblaadjes (even fijnknijpen in je hand) en kneus de stengel citroengras (met de botte kant van een groot mes) en leg een knoop in de stengel. Doe beide bij de soep.
  6. Laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Verwijder de stengel citroengras de limoenblaadjes uit de soep.
  8. Voeg de paddenstoelen en garnalen toe en kook op laag vuur nog eens 4 minuten.
  9. Breng de soep op smaak met limoensap en vissaus.
  10. Schenk de soep in soepkommen en garneer met korianderblaadjes en lente-uitjes.

Advertenties

3 Comments

  1. philogirl says:

    Dat is lekker, kom ik graag een keer eten!

    Van: Foodie Fredi Beantwoorden – Aan: Foodie Fredi Datum: zondag 19 februari 2017 14:12 Aan: Onderwerp: [New post] Thaise kokossoep met garnalen

    Foodie Fredi posted: “Absoluut een aanrader, deze soep! Lekker pittig dankzij rode currypasta en romig door de kokosmelk. Het geheime ingrediënt van deze soep is vers limoensap. Dat maakt het echt lekker fris en brengt alle smaken in balans. Ik doe er zelf ook altijd nog een p”

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: