Platbrood pizza met lamsgehakt, courgette en halloumi

Zin in fast food, maar wel gezond? Maak dan eens een platbrood pizza, gemaakt van Libanees platbrood. Beleg deze met je favoriete topping en je hebt in een kwartiertje een heerlijke pizza op tafel staan. Ik heb me laten inspireren door De Bazaar en een verrassende pizza gemaakt met pittig lamsgehakt, gegrilde courgette en halloumi kaas. Deze gaat op mijn favorietenlijstje!

Wat is Halloumi?

Halloumi is een traditioneel Cypriotische kaas, die al meer dan 2000 jaar gemaakt wordt. Erg populair in het Midden-Oosten en Griekenland. Het is gemaakt van een mix van geiten-, schapen- of koemelk. Het is een stevig kaasje met een zoute smaak.  Dankzij het hoge eiwitgehalte smelt halloumi niet snel en kan je dus het prima bakken of grillen. Je krijgt een heerlijk krokant korstje.

Platbrood pizza met lamsgehakt, courgette en halloumi

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 4 Libanese platbroden
  • 250 gr. lamsgehakt
  • 2 tl harissa
  • 1 courgette, in de lengte in dunne plakjes gesneden
  • 1 pakje halloumi, in plakjes
  • zaadjes van een halve granaatappel
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 grote eetlepel tomatenpuree
  • olijfolie
  • zout en peper

Voor de garnering:

  • verse koriander- of muntblaadjes
  • granaatappelzaadjes (van een halve granaatappel)
  • yoghurt

Extra nodig:

  • Keukenmachine of staafmixer
  • Grillpan

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Neem een anti-aanbak koekenpan en bak – zonder olie of boter – het lamsgehakt bruin.
  3. Roer de harissa door het lamsgehakt en bak nog 1 minuutje mee zachtjes mee.
  4. Schep het gehakt in een kom en zet weg tot gebruik.
  5. Doe in dezelfde koekenpan een scheutje olijfolie en bak hierin de uien, wortel en selderij op middelmatig vuur.
  6. Voeg de geperste knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, zout, peper en de tomatenpuree toe. Bak dit een paar minuten mee.
  7. Voeg 2-3 eetlepels water toe en roer door. Het moet een beetje smeuïg zijn.
  8. Pureer het uienmengsel met behulp van een staafmixer of keukenmachine. Zet weg tot gebruik.
  9. Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed heet worden.
  10. Smeer de plakjes courgette en halloumi in met een beetje olijfolie en grill ze in de grillpan aan beide kanten, zodat je mooie bruine streepjes krijgt.
  11. Smeer elk platbrood in met het uimengsel, beleg met het lamsgehakt, courgetteplakjes en halloumi.
  12. Bak de platbrood pizza’s in 5 minuten in de oven op 180 graden.
  13. Garneer met granaatappelzaadjes, verse koriander of munt en een paar schepjes yoghurt.

 

Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: