Pasta Alfredo met gegrilde kip

De bedenker van Pasta Alfredo was de Italiaanse kok Alfredo di Lelio. In 1908 maakte hij dit met slechts een paar ingrediënten: fettuccine (brede lintpasta) boter en Parmezaanse kaas. Simpel, maar zó lekker dat zijn ‘Fetuccine Alfredo’ inmiddels in vele landen wordt gegeten. Het gerecht is ook erg populair in Amerika, waar ze vaak wat extra room aan de saus toevoegen. Het authentieke recept is dus heel eenvoudig, maar probeer mijn versie eens met gegrilde kip en groene asperges: Pasta Alfredi!

Camping koken!

Sta je deze zomer op de camping? Dan kun je met een paar aanpassingen een prima eenpans-alfredo maken. Snijd de kip in blokjes en de asperges in stukjes en bak deze vooraf in de pan, voordat je de room en kaas toevoegt. Je hoeft de asperges dan niet vooraf te marineren in olie. Je kunt de asperges natuurlijk ook achterwege laten of vervangen door kleine stukjes broccoli.

Pasta Alfredo met gegrilde kip

  • Aantal personen: 4
  • Tijd: 30 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 4 kleine kipfilets (biologisch)
  • 400 gr pasta: fettuccine of tagliatelle
  • 150 gr geraspte Parmezaanse kaas, en nog wat extra voor op tafel
  • 3 knoflooktenen (geperst/geraspt)
  • 200 ml volle room
  • 3 el roomboter
  • 100 gr groene aspergetips
  • 1 el citroensap
  • 4 el verse krulpeterselie, gesneden
  • 12 zongedroogde tomaatjes
  • olijfolie
  • zout en peper

Extra nodig:

  • Grillpan

Bereiding:

  1. Zet alvast een grote pan water met zout op het vuur en breng aan de kook.
  2. Meng in een bakje een flinke scheut olijfolie met wat zout, peper en 1 el citroensap. Doe de aspergetips erbij en hussel om (met je handen).
  3. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de aspergetips beetgaar in ongeveer 3 minuten (af en toe omdraaien).
  4. Wrijf de kipfilets in met zout en peper en een beetje olijfolie.
  5. Gril de kip in de grillpan gaar en mooi bruin in ongeveer 12 minuten (6 minuten per kant).
  6. Zet ook de gegrilde kip weg tot gebruik, afgedekt met wat folie.
  7. Doe de pasta in de pan met kokend water en kook deze al dente (beetgaar) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een beetje van het kookvocht.
  8. Doe 3 el boter met een scheutje olijfolie (1 el) in een ruime koekenpan of hapjespan en laat zachtjes smelten.
  9. Doe de knoflook erbij en bak zachtjes al roerend, ongeveer 2 minuten.
  10. Voeg nu de zout, peper en de room toe en breng aan de kook.
  11. Zet het vuur laag en voeg de Parmezaanse kaas toe en 2 el peterselie. Laat zachtjes sudderen totdat de saus wat dikker is.
  12. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en roer deze er goed doorheen.
  13. Voeg 1 of 2 el van het pasta kookvocht toe (afhankelijk hoe dik je saus is).
  14. Serveer de pasta in een grote platte schaal of op borden.
  15. Leg de kipfilet bovenop en de aspergetips er omheen.
  16. Garneer met nog wat verse peterselie en zongedroogde tomaatjes en zet een bakje extra Parmezaanse kaas op tafel voor de liefhebber.

Foodie Fredi tip:
Wrijf de kipfilets vooraf in met een beetje paprikapoeder, dan krijgt deze een mooie kleur tijdens het grillen.

Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: