Tomaten uit de oven

Deze heerlijke tomaatjes kun je koud eten, dus een ideaal gerechtje voor een picknick. Of als bijgerecht bij een BBQ. Gebruik lekkere rijpe tomaten!

Tomaten uit de oven

  • Aantal personen: 4-6
  • Tijd: 15 minuten en 30 minuten baktijd
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediƫnten:

  • 8 rijpe tomaten
  • 1 bosje platte peterselie, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 50 paneermeel of oud broodkruim
  • 50 Parmezaanse kaas, geraspt
  • 6 el olijfolie
  • zout en vers gemalen zwarte peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de tomaten dwars doormidden.
  3. Snijd de steelaanzet eruit met een scherp mesje.
  4. Bestrooi de helften met zout en peper en leg ze in een ovenschaal met de snijvlakken naar boven.
  5. Maak in een kommetje een mengsel van de knoflook, peterselie, paneermeel, geraspte kaas en de olie.
  6. Verdeel dit mengsel over de tomaten, druk licht aan.
  7. Bak de tomaten in de oven in ongeveer 25-30 minuten.
  8. Laat afkoelen en serveer!

 

 

Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: