Affogato (ijs met warme espresso)

Ik ben dol op dit Italiaanse dessert. Het is heel makkelijk om thuis te maken, je hebt het in een paar minuten klaar. Toch smaakt het fantastisch en het ziet er zó leuk uit, dat je gasten het gevoel hebben dat ze  in een restaurant zitten. Affogato betekent ‘verdronken’ in het Italiaans. Het heerlijke vanille-ijs wordt namelijk overgoten met hete espresso koffie en een scheutje amandellikeur. WOW!


Affogato

  • Aantal personen: 4
  • Tijd: 5 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: super makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • 4 el amaretto (of Bailleys of een andere koffielikeur)
  • 4 kopjes espresso
  • slagroom (optioneel)
  • geraspte chocolade

Extra nodig:

  • 4 mooie glazen

Bereiding:

  1. Vul elk glas met een bolletje vanille-ijs en een flinke eetlepel amaretto.
  2. Schenk de warme koffie erbij.
  3. Versier eventueel met een toefje slagroom.
  4. Bestrooi met geraspte chocolade en serveer direct.


Foodie Fredi tip:
Serveer bij de Affogato lekkere Italiaanse koekjes zoals Amaretti of Cantuccini.

Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: