Antilliaanse pompoenpannenkoekjes (Arepa di Pampuna)

Een leuk oranje gerechtje voor Koningsdag! Deze pannenkoekjes met pompoen zijn populair op de Antillen en nu ik ze een keer gemaakt heb, begrijp ik waarom. De pompoen geeft de pannenkoekjes een heerlijke zachte zoete smaak. Beleg ze met suiker of stroop en je hebt een fantastisch lunchgerecht of tussendoortje. Hou je meer van hartig? Ze zijn ook lekker te combineren met vlees of vis. Kome dushi!

Pompoen

Ook in Nederland wordt de pompoen steeds populairder. Gelukkig maar, want het is een lekkere groente én een gezonde keuze. Ze bevatten veel vezels (goed voor je darmen) en veel bètacaroteen (goed voor je ogen en huid). Er zijn verschillende soorten pompoenen. Voor dit gerecht kun je de zogenaamde flespompoen gebruiken, maar voor een mooie diepe oranje kleur kun je toch het beste de Japanse Hokkaido kopen. Deze laatste is wat lastiger te schillen, maar op Youtube staat een handig filmpje met uitleg:

 

Antilliaanse pompoenpannenkoekjes (Arepa di Pampuna)

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 500 g pompoen (dat is een halve pompoen)
  • snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 200 g bloem
  • 190 ml melk
  • 2  eieren
  • beetje olie (om te bakken)

Beleg:

  • (poeder)suiker of stroop

Extra nodig:

  • Anti-aanbak koekenpan

Bereiding:

  1. Schil en ontpit de pompoen en snij hem in kleine stukken.
  2. Kook de pompoen in ruim water met een snufje zout in ca. 10 min. gaar.
  3. Laat de pompoen uitlekken en maal of stamp het tot een zachte puree (met een staafmixer of stamper).
  4. Maak het pannenkoekbeslag: mix de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, snufje zout, melk en eieren met een garde tot een dik beslag (iets dikker dan bij normale pannenkoeken).
  5. Meng de pompoenpuree erdoorheen.
  6. Verhit een klein beetje olie in een anti-aanbak koekenpan.
  7. Vul de helft van een soeplepel met beslag en doe dit in de pan (3 pannenkoekjes tegelijk). Bak de pannenkoekjes goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: