Broodje ei (Paasrecept)

Pasen begint natuurlijk met een heerlijk Paasontbijt. Of eerst lekker uitslapen en dan een Paasbrunch…nóg beter! Dit broodje ei ziet er super leuk uit op je Paastafel. Het komt uit de oven en als je wilt kun je voor iedereen een eigen broodje maken, met zijn of haar favoriete vulling. Ik geef je een paar tips…

Kies je favoriete vulling!
Je kunt zelf variëren met de vulling van deze broodjes. Lekkere combinaties zijn:

  • ham, geraspte kaas en tomaat (zie recept hieronder)
  • gerookte zalm, roomkaas en peterselie
  • mozzarella, tomaat en basilicum
  • kipfilet, geitenkaas en bieslook
  • spinazie, champignons, geraspte kaas en tomaat

Waarom eten we eigenlijk eieren met Pasen?

Er zijn meerdere theorieën die dit zouden kunnen verklaren. De meest bekende is dat eieren symbool staan voor een nieuw begin. Het ei en het kuikentje zijn symbolen van een nieuw leven. En aangezien we met Pasen de wederopstanding van Jezus vieren, is dat natuurlijk heel logisch.
Een andere verklaring waarom we eieren eten, heeft te maken met de vastenperiode die na carnaval altijd ingaat. In deze periode aten mensen vroeger geen eieren. Daardoor ontstond een overschot aan eieren, die vervolgens tijdens het paasfeest massaal werden gegeten. Om het nog feestelijker te maken, werden de eieren versierd en gekleurd. Omstreeks de 18e eeuw is door Parijse banketbakkers het chocolade-ei als luxe variant bedacht. Bedankt jongens!

Fijne Paasdagen!

Broodje ei uit de oven (Paasrecept)

  • Aantal personen: 1
  • Moeilijkheidsgraad: super makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten per broodje:

  • 1 rond broodje (je kunt ook een afbakbroodje gebruiken)
  • 1 ei
  • roomboter
  • 1 plakje ham
  • 1 kersttomaatje (in kwarten gesneden)
  • handjevol geraspte kaas
  • peper en zout
  • peterselie en lente-ui (voor de garnering)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de bovenkant van het broodje en hol de binnenkant uit.
  3. Smeer de binnenkant in met een beetje roomboter.
  4. Beleg het broodje met een plakje ham en een beetje geraspte kaas
  5. Breek het ei in het broodje (de dooier moet heel blijven).
  6. Verdeel de stukjes tomaat over het broodje
  7. Bak het broodje in 20-25 minuten af in de oven.
  8. Leg de laatste 10 minuten een stukje aluminiumfolie over het broodje, anders wordt je broodje te bruin. Zorg er wel voor dat de folie niet op het ei ligt anders kleeft het eraan vast!
  9. Bestrooi het ei met peper en zout en garneer eventueel met wat peterselie en gesneden lente-ui.

Broodje ei

Vu het broodje eerst met een plakje ham en geraspte kaas (stap 4)

Advertenties

1 reactie

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: