Mexicaanse quesadillas

Quesa…wat?? Niet schrikken, het zijn ‘gewoon’ tortilla wraps. Royaal gevuld met kaas en lekker knapperig gebakken. Dus eigenlijk een soort tosti’s, maar dan Mexicaans. Letterlijk betekent het woord ook ‘kaasdingetje’. Een heerlijk hapje bij de borrel of als voorgerechtje bij een Mexicaans etentje. Serveer de quesadillas met 3 smaakvolle dips: zure room, tomatensalsa en guacamole. Zelf gemaakt natuurlijk šŸ˜‰

Mexicaanse quesadillas

  • Aantal personen: 4-6
  • Tijd: 15 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediƫnten:

  • 4 tortilla wraps
  • 3 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • 150 gram geraspte oude (Goudse) kaas
  • optioneel: jalapeƱo-peper

Voor de tomatensalsa:

  • 3 rijpe (tros)tomaten
  • halve rode ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 el verse koriander, fijngesneden
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout (naar smaak)

Voor de guacamole:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 halve rode ui, fijngesneden
  • Ā¼ rode peper, fijngesneden
  • 2 el citroensap
  • peper en zout (naar smaak)

Voor de zure room:

  • 1 bekertje zure room
  • paar ringetjes bosui als garnering

Bereiding:

  1. Maak eerst de tomatensalsa: verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes. Meng de tomatenblokjes met alle overige ingrediƫnten en breng op smaak met zout en peper.
  2. Maak nu de guacamole: schil de avocado en haal de pit eruit. Prak de avocado met een vork helemaal fijn en voeg de overige ingrediƫnten toe. Even roeren en klaar! Je kunt natuurlijk ook een keukenmachine gebruiken.
  3. Doe de zure room in een kommetje en leg er een paar ringetjes bosui bovenop.
  4. Zet de 3 dips weg tot gebruik.
  5. Leg 1 tortilla in een anti-aanbak koekenpan (je hoeft geen olie te gebruiken). Strooi er royaal geraspte kaas over en een paar ringetjes lente-ui. Als je van pittig houdt kun je ook wat klein gesneden jalapeƱo-pepers toevoegen.
  6. Leg er een tweede tortilla bovenop en bak de tortilla een paar minuten op half hoog vuur.
  7. Druk de bovenste tortilla goed aan en draai het geheel om (eventueel kun je een groot bord gebruiken om de tortilla om te draaien). Bak de andere kant ook een paar minuten, totdat de quesadilla lekker knapperig is en lichtbruin.
  8. Bak nu de tweede op dezelfde wijze.
  9. Snijd de quesadillas in puntjes en serveer met de 3 dips.

    3 dips

    Serveer de quesadillas met zure room, tomatensalsa en guacamole

Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: