Mini taco’s met gehakt

Ik zag ze ineens liggen bij de Albert Heijn: Mini taco cones. Hoe leuk! Mexicaans eten is heerlijk en als je het dan ook nog eens zo leuk kan presenteren in kleine hoorntjes… daar word ík nou blij van.

Mini taco cones

Tijd voor een feestje!

Door het kleine en handzame formaat zijn deze taco’s heel geschikt om als hapje te serveren op een feestje. Maar als je voorlopig geen feestjes hebt, dan zou ik ze toch gewoon maken als ik jou was. Het is namelijk ook een lekkere avondmaaltijd gelukkig. Je kunt de cones gevuld serveren maar het is natuurlijk ook heel leuk om de vulling en de garnering op tafel te zetten.

Harde en zachte taco’s

Ik zal je iets verklappen. Eigenlijk zijn deze harde taco’s helemaal niet Mexicaans. De traditionele Mexicaanse taco is namelijk een zachte, kleine gevouwen tortilla van maïs- of tarwebloem. De harde taco’s (de U-vormige) zijn bedacht in Amerika in de jaren ’70. De fastfood sector introduceerde deze gefrituurde maisschelpen als nieuwe snack. Inmiddels zijn de harde taco’s zo ingeburgerd dat we allemaal denken dat een taco er zo uit hoort te zien. Maar in Mexico denken ze daar heel anders over…

Mini taco's met gehakt

  • Aantal personen: 4
  • Tijd: 40 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1/2e jalapeno peper, fijngesneden
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • zout naar smaak
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 400 gr. rundergehakt
  • 250 gr tomatenblokjes
  • klein blikje kidneybonen (150 gr)
  • 125 ml runderbouillon (van tablet)
  • 8 mini taco cones (Albert Heijn)

Voor garnering:

  • 2 lente-uitjes
  • 4 kersttomaatjes, in kwarten gesneden
  • verse koriander-blaadjes
  • fijngesneden ijsbergsla
  • zure room

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de gesneden ui tot deze zacht en glazig is (ongeveer 3 minuten).
  2. Voeg de gesneden paprika’s toe en bak deze 2 minuten mee.
  3. Voeg de knoflook, de jalapeno-peper, alle kruiden en een beetje zout toe en bak even kort mee.
  4. Doe nu het gehakt erbij en bak dit rul (tot het niet meer roze is).
  5. Voeg de kidneybonen, de tomatenblokjes en de bouillon toe en roer alles door elkaar. Laat ongeveer 30 minuten pruttelen totdat de saus is ingedikt.
  6. Verwarm de mini taco’s in de oven volgens de aanwijzing op het pak.
  7. Vul elke taco met een beetje sla en gehaktsaus.
  8. Garneer met kersttomaatjes, lente-ui en koriander en zet een kommetje met zure room op tafel!

Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: