Gazpacho

Vandaag is het officieel een hittegolf! Dus we zitten in de schaduw in de tuin, we lezen een boekje en genieten van het gelach en gespetter van kinderen in zwembadjes in de tuinen van de buren. Met deze temperatuur wil je niet lang in de keuken staan. Dus vandaag maak ik een heerlijk zomers gerecht dat binnen 15 minuten klaar is: Gazpacho! Een frisse en pittige tomatensoep die je koud serveert. Dorstlessend, vol vitamines en echt super lekker op zo’n warme dag!


Gazpacho is een Spaans gerecht en wordt vooral op warme dagen gegeten. Als hoofdmaaltijd, voorgerecht of tussendoortje. Ook leuk om als amuse te serveren in kleine glaasjes. Of neem de soep mee in een thermoskan (met ijsklontjes) naar het strand of naar een picknick in het park.

Het geheim van een lekkere Gazpacho? Gebruik goede kwaliteit olijfolie en azijn én volle rijpe tomaten. Serveer de soep ijskoud. Succes verzekerd!

Gazpacho (koude tomatensoep)

  • Aantal personen: 4-6
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 3 sneetjes oud witbrood (zonder korstjes)
  • 3 eetlepels rode wijn en 1 eetlepel water
  • 6 rijpe tomaten
  • 1/2e komkommer, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, ontpit
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 2-3 eetlepels rode wijn- of sherryazijn
  • 2 el tomatenpuree
  • handvol basilicumblaadjes
  • tabasco (naar smaak)
  • zout
  • peper

Extra nodig:

  • keukenmachine of staafmixer

Bereidingswijze:

  1. Week het witbrood in 3 eetlepels rode wijn en 1 eetlepel water.
  2. Ontvel de tomaten door ze kruislings in te snijden en daarna in heet water onder te dompelen totdat het vel loslaat.
  3. Doe het brood samen met de tomaten, komkommer, paprika, knoflook, zout, peper, tomatenpuree, en basilicumblaadjes in een keukenmachine en pureer tot een gladde soep. Voeg eventueel een beetje water toe als je de soep te dik vindt.
  4. Voeg de olie en het azijn toe en de tabasco (naar smaak)
  5. Zet de soep een paar uur in de koelkast om koud te worden.
  6. Garneer de soep met in blokjes gesneden komkommer en basilicumblaadjes en een paar druppels olijfolie.

Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: