Frittata met gerookte zalm en dille

Het is Pasen! Zondagochtend, het zonnetje schijnt, de eieren zijn verstopt en de paastafel is gedekt. Midden op de tafel pronkt een prachtige frittata met gerookte zalm en dille. Vrolijk paasfeest allemaal!

Wat is een frittata?

Een frittata is een Italiaanse omelet. Deze is anders dan de klassieke Franse omelet. Die worden namelijk op hoog vuur snel gaar, terwijl je de frittata op laag vuur langzaam gaar laat worden. Een frittata is ook niet vochtig van binnen zoals de omelet. Ander verschil is dat een Franse omelet dubbelgevouwen wordt opgediend, maar de frittata niet. Je serveert deze direct uit de pan. Of je snijd de frittata in mooie ruitjes voor een feestelijk effect.

Frittata’s kun je vullen met veel verschillende ingrediënten: varieer met vlees, vis, verse kruiden en groenten zoals spinazie, doperwten en asperges. Verzin vooral je eigen combinaties! Een frittata bak je het beste in een koekenpan met een dikke bodem (liefst anti-aanbak) zodat de hitte gelijkmatig verdeeld wordt.

Frittata met gerookte zalm en dille

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: normaal
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 2 el melk
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 200 gr. gerookte zalm, in stukjes
  • 3 el verse dille, fijngehakt
  • zout en peper
  • eventueel voor garnering: 1 citroen en een paar takjes dille

Bereiding

  1. Maak eerst de vulling van de frittata: neem een koekenpan met dikke bodem en anti-aanbaklaag en doe er een scheutje olijfolie in
  2. Fruit de ui zachtjes in ongeveer 5 minuten
  3. Zet het vuur uit en roer de zalm en de dille erdoor
  4. Klop in een kom 5 eieren los met 2 eetlepels melk en zout en peper naar smaak
  5. Roer de vulling van zalm en dille erdoor
  6. Verhit 1 eetlepel olijfolie in dezelfde koekenpan en giet er het eimengsel in
  7. Roer met een vork
  8. Schud zachtjes aan de panen til de rand van de frittata op zodat het mengsel naar de bodem kan stromen
  9. Laat de frittata op laag vuur gaar worden met de deksel op de pan (ongeveer 10 minuten). De eieren moeten net gestold zijn.
  10. Zet de frittata nog even 10 minuten in de oven op 200° zodat de bovenkant ook bruin wordt.
  11. Garneer met stukjes citroen en takjes dille en serveer warm of koud
Advertenties

1 reactie

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: