Dessert taartje met hazelnoten en verse vijgen

Dit nagerecht heb je binnen 15 minuten in de oven staan, wat wil je nog meer? Dat het goddelijk smaakt natuurlijk. Say no more! Dit toetje valt in de categorie ‘onweerstaanbaar’, dus moet je zeker een keer proberen. Maak de taartjes in éénpersoons ovenschaaltjes of mini-tajines, het ziet er prachtig uit. Ook lekker met een bolletje vanille-ijs!

Verse vijgen

Verse vijgen

Vijgen: lekker zoet en vol vezels

Vijgen zijn heerlijke zoete vruchten en komen oorspronkelijk uit Turkije, India en de Middellandse zee. Het vruchtvlees bevat kleine, zwarte, eetbare pitjes. Het zijn gezonde vruchten, dankzij de grote hoeveelheid vezels en mineralen. Je kunt ze vers, maar ook gedroogd kopen. Voor deze taartjes gebruiken we verse vijgen. Die kun je niet al te lang bewaren, dus maak dit toetje direct als je ze gekocht hebt.

Dessert taartje met hazelnoten en verse vijgen

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 8 verse vijgen
  • 2 el bloem
  • 50 gr fijne kristalsuiker
  • 75 gr. blanke hazelnoten, fijngemalen
  • mespuntje zout
  • versgemalen peper
  • 1 ei + 1 eiwit
  • 2 el boter, gesmolten
  • 2 el cognac
  • 2 tl citroenrasp
  • poedersuiker

Extra nodig:

  • éénpersoons ovenschaaltjes (ingevet met boter)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175°
  2. Snijd de vijgen in plakjes.
  3. Bewaar 8 van de mooiste plakjes voor bovenop de taartjes, de rest verdeel je over de ovenschaaltjes.
  4. Zeef de bloem en voeg 50 gr suiker toe en de gemalen noten.
  5. Voeg zout, peper, ei, eiwit, gesmolten boter, cognac en citroenrasp toe en meng tot een beslagje.
  6. Schep het beslag op de vijgenplakjes in de ovenschaaltjes.
  7. Leg de bewaarde vijgenplakjes bovenop (op elk taartje 2 plakjes).
  8. Bak de taartjes in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten goudbruin.
  9. Laat de taartjes een beetje afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Foodie Fredi tip:
Gebruik verse en stevige vijgen. Als ze bruine vlekken hebben, dan zijn ze te oud en niet lekker meer.

Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: