Dessert met mango en passievrucht

Ik maak bijna nooit toetjes. Als ik een dessert maak, dan is het meestal voor de kinderen en meestal iets met kant-en-klaar ijs. Maar nu heb ik een super lekker nagerecht ontdekt: Griekse yoghurt met mango en passievrucht. Het is snel en makkelijk te maken én je kunt het vooraf klaarzetten in de koelkast. Ideaal voor een etentje  en weer eens wat anders dan ijs!

Liever light?

In dit recept meng je de Griekse yoghurt met crème fraîche. Heerlijk romig en dus veel calorieën. Voor mij geen probleem, I’m all about that bass… Of – zoals Nigella Lawson zou zeggen: “I don’t believe in low-fat cooking“. Als jij tóch voor de light-versie wilt gaan, dan kun je de crème fraîche vervangen door (magere) kwark. Je kunt ook halfvolle of light crème fraîche gebruiken.

Passievrucht…je wordt er stil van

passievrucht

De passievrucht

Passievruchten – ook wel granadillas genoemd – zijn de vruchten van passiebloemen en er bestaan wel 200 verschillende soorten. De vrucht komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar wordt nu ook vanuit Afrika geïmporteerd.  Een passievrucht moet je doormidden snijden en dan met een lepel het vruchtvlees eruit scheppen. De schil kun je niet eten, maar de pitjes dus wel. Ze smaken heerlijk fris en zoet. Niet alleen zitten deze vruchten bomvol vitaminen en goede stoffen, maar ze hebben ook een geneeskrachtige werking. En wist je dat je van het eten van passievruchten kalm en rustig wordt? Reden genoeg om dit lekkere toetje te maken!

Dessert met mango en passievrucht

  • Aantal personen: 4
  • Tijd: 15 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 400 g Griekse yoghurt
  • 200 g (halfvolle/light) crème fraîche of (magere) kwark
  • 4 passievruchten
  • 2 el poedersuiker
  • 1 rijpe mango

Extra nodig:

  • Keukenmachine of staafmixer

Bereiding:

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
  2. Halveer 2 passievruchten en schep het vruchtvlees eruit.
  3. Doe de mango en het vruchtvlees van de 2 passievruchten in een keukenmachine.
  4. Voeg 2 el poedersuiker toe.
  5. Pureer dit tot een glad mengsel.
  6. Roer in een kom de yoghurt met de crème fraîche door elkaar.
  7. Vul 4 glaasjes met een laagje yoghurt, dan een laagje mangopuree en eindig met een laagje yoghurt.
  8. Doe een schepje vruchtvlees van de resterende passievruchten bovenop.

Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: