Wentelteefjes met Turks brood

Het is onze traditie om op zondagochtend te ontbijten met Wentelteefjes. De kinderen nog lekker in hun pyjama, het begin van een heerlijke luie dag. In plaats van witte boterhammen, kun je ook prima een oud Turks brood gebruiken. Bestrooid met kaneelsuiker, ziet het er feestelijk uit.  Alvast een tip voor het kerstontbijt!

Pain perdu

Een wentelteefje wordt ook wel verloren brood genoemd. Pain perdu in het Frans. Vroeger werd namelijk geen voedsel weggegooid. Als het brood nog niet beschimmeld was, dan kon je het nog best eten. Door het te weken in een mengsel van ei en melk en het vervolgens te bakken, werd oud brood weer eetbaar gemaakt. Maar ook vandaag de dag is dit nog steeds een prima manier om oud brood op te maken!

Wentelteefjes met Turks brood

  • Aantal personen: 3-4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • Half (oud) Turks/Marokkaans brood
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 25 gram boter
  • kaneelsuiker (zie Foodie Fredi Tip onderaan)

Bereiding:

  1. Snijd het Turks brood in puntjes en snijd deze in de lengte doormidden.
  2. Doe de eieren in een diep bord of platte schaal en klop deze los met een garde of een vork.
  3. Doe de melk erbij en roer goed door elkaar.
  4. Wentel de stukjes brood 1-voor-1 door het eimengsel, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met het mengsel. Leg ze klaar op een bord.
  5. Verhit de boter in een koekenpan.
  6. Bak de puntjes brood aan beide kanten tot ze goudbruin zijn Druk de broodjes tijdens het bakken kort met een vork stevig aan, om de broodjes lekker knapperig te maken.
  7. Haal de broodpuntjes uit de pan en leg ze op een bord.
  8. Bestrooi met kaneelsuiker.

Foodie Fredi tip:
In de supermarkt kun je kant-en-klare kaneelsuiker kopen. Maar je kunt het ook gemakkelijk zelf maken door gewone suiker te mengen met kaneelpoeder. Houdt hierbij de verhouding aan van 1 deel kaneel en 2 delen suiker.

Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: