Drakenfruit smoothie

Drakenfruit. Ik kende het niet. Totdat ik het op de Bazaar tegenkwam en een paar stuks mee naar huis nam. Wat een prachtige vrucht! De binnenkant is als een schilderijtje. Bijna te mooi om op te eten… Maar ik heb er toch maar een smoothie van gemaakt en die smaakte heerlijk!

Drakenfruit

Drakenfruit

Pitahaya

Drakenfruit heet eigenlijk pitahaya. Het is de vrucht van een cactussoort en komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid Amerika, maar wordt nu ook veel in Zuidoost Azië en China geweekt. De  schil is bedekt met schubben. Daarom noemen we het ook wel drakenfruit. Je hebt verschillende soorten: donkerrood, roze of geel. Pitahaya’s bloeien alleen ’s nachts, en er is maar één avond waarop ze bestoven kunnen worden en er fruit zal groeien. Ik wist niet dat cactussen ook een one-night-stand konden hebben…

Exotische vitaminebom

Drakenfruit blijkt ook nog eens supergezond te zijn. Het bevat veel vezels en vitamines, zoals vitamine C, B1, antioxidanten en mineralen zoals jodium, calcium en ijzer. Goed voor je lijf en je gezondheid!

Once upon a time…

Er is ook een legende over drakenfruit. Het verhaal gaat dat de vrucht vele duizenden jaren geleden ter wereld gebracht werd, toen een vuurspuwende draak het drakenfruit uitspuugde tijdens een veldslag. De soldaten gaven dit fruit vervolgens als gift aan hun koning.

Waar smaakt het naar?

Drakenfruit is lekker sappig van binnen. Het smaakt fris en een beetje zoet. Ik vind het wel een beetje lijken op kiwi. Lekker om direct uit de schil te lepelen, te gebruiken in een toetje of – zoals ik heb gedaan – in een gezonde smoothie. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Drakenfruit smoothie

 • Aantal personen: 2
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
 • Afdrukken

Ingrediënten:

 • 1 drakenfruit (pitahaya)
 • 5 aardbeien
 • 1 banaan
 • 150 gram Griekse yoghurt
 • 1 el honing (eventueel)
 • 4 ijsklontjes
 • paar muntblaadjes als garnering

Extra nodig:

 • Blender of keukenmachine

Bereiding:

 1. Schil het drakenfruit en snijd deze verticaal door midden.
 2. Snijd 2 plakjes af en bewaar deze voor de garnering.
 3. Doe de rest van de het drakenfruit in een blender, samen met de aardbeien, banaan, yoghurt, honing en de ijsklontjes.
 4. Schenk de smoothie in 2 mooie glazen en versier met een paar blaadjes verse munt en een schijfje drakenfruit op de rand van het glas.

Foodie Fredi tip:
Je kunt drakenfruit in de groentelade van de koelkast een paar dagen bewaren.

Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: