Mexicaanse taco met vis

Ik heb een nieuwe liefde. Hij is jong en charmant, komt uit Ierland én kan lekker koken. Hij heet Donal Skehan en wordt wel omschreven als “Ireland’s answer to Jamie Oliver”. What!? Mijn Jamie? Dat moest ik natuurlijk zelf onderzoeken. Ik ken ‘m nu al wat langer en ik durf er eindelijk voor uit te komen: het is heerlijk!

Donal Skehan

Donal Skehan

Uh…zijn eten bedoel ik hoor! Nu moet ik hem alleen nog even aan mijn ouders voorstellen…

Mexican Fish Taco
Dit recept van Donal Skehan heb ik gevonden op zijn foodblog http://www.donalskehan.com. Erg lekker en weer eens wat anders dan de normale tortilla wraps met kip of gehakt. Je gebruikt hiervoor Mexicaanse taco´s, dat zijn zachte maïstortilla´s (dus niet die harde maïstaco’s). Je kunt ze eventueel ook vervangen door tarwetortilla’s.

Maak een gezellige tafel met de garnering in leuke bakjes en laat iedereen zelf zijn eigen taco ‘wrappen’.

Mexicaanse taco met vis

  • Aantal personen: 4-6
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten:

Voor de salsa:

  • 250 gr cherry tomaatjes, gehalveerd of in kwarten gesneden
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl extra virgin olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Voor de taco’s:

  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 650 gr kabeljauwfilet
  • 1 el olijfolie
  • zeezout
  • flinke handvol verse koriander blaadjes
  • 12 maïstortilla’s

Garnering voor op tafel:

  • zure room
  • 1 limoen in partjes
  • 2 avocado’s in dunne plakjes
  • 1 rode ui, in fijne reepjes
  • ½ witte kool, fijngesneden
  • Tabasco saus

Bereiding:

  1. Maak de salsa: mix alle ingrediënten in een schaaltje en zet apart.
  2. Zet de BBQ aan of verhit een grillpan.
  3. Mix de paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano, cayennepeper en komijnpoeder in een schaaltje.
  4. Wrijf de visfilet in met het kruidenmengsel.
  5. Doe met een kwastje een beetje olie op de grill en bak de vis in 4-5 minuten op elke kant tot deze gaar is.
  6. Zet ondertussen schaaltjes klaar met garnering: zure room, limoenpartjes, plakjes avocado, rode ui en witte kool.
  7. Sprenkel een beetje limoensap over de avocado zodat deze niet gaat verkleuren.
  8. Zet de garnering op tafel, samen met een flesje tabasco.
  9. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet deze ook op tafel.
  10. Haal voorzichtig de vis uit de pan en breek het met een vork in grove stukken.
  11. Doe de stukken vis in een schaal en breng op smaak met zeezout. Bestrooi met de korianderblaadjes.

Wrap up and enjoy!

Bron: http://www.donalskehan.com

Advertenties

1 reactie

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: