Gegrilde sardientjes met rode peper en limoen

Als ik sardientjes eet, moet ik altijd terugdenken aan mijn vakantie in Portugal. Daar kan je ze in de prachtige havenstad Porto op bijna elk terras eten. Vers uit de zee. De sardientjes worden meestal buiten gegrild en in de kleine straatjes komt de heerlijke geur je al van verre tegemoet. Bom proveito!

Verse sardientjes hebben geen opsmuk nodig. Ze zijn al lekker van zichzelf. Maar ik houd van een beetje pit, dus in mijn recept zit een rood pepertje. In de zomer leg je de sardientjes natuurlijk op de BBQ, maar je kunt ze ook prima op het fornuis bereiden in een grillpan.

Welke wijn drinken we erbij?

Combineer de verse sardines met een frisse droge witte wijn zoals de Portugese Vinho Verde of een Muscadet.

Gegrilde sardientjes met rode peper en limoen

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • sap van 2 limoenen
  • 1 dl olijfolie
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • snuf zeezout
  • 12 (kleine trek) of 16 (grote trek) verse sardientjes – schoongemaakt maar met kop eraan

Bereiding:

  1. Spoel de schoongemaakte sardientjes af onder de kraan en dep droog (van binnen en buiten).
  2. Maak een marinade van de olijfolie, limoensap, rode peper, knoflook en zeezout.
  3. Doe de sardientjes in een schaal en bedek de visjes aan de binnen- en buitenkant met het oliemengsel.
  4. Dek af en laat minstens een half uurtje marineren in de koelkast.
  5. Gril ze om en om op heet vuur op de barbecue of in een grillpan.

Foodie Fredi tip:
Vraag je visboer of hij de sardientjes voor je kan schoonmaken (de kop mag eraan blijven zitten).

Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: