Pittige spaghetti met olijven, tomaatjes en rucola

Een zomerse pasta van Jamie Oliver! Die ik stiekem ook in de winter maak hoor. Want dit vind ik zoooo lekker, je mag mij er ’s nachts voor wakker maken. En voor Jamie natuurlijk ook…

Zo gedaan…

Het is een heerlijk simpel gerecht en lekker licht omdat er geen vlees of vis in zit. Het meeste werk zit ‘m in het snijden van de kerstomaatjes. Dit pastagerecht is namelijk het lekkerst als je alle zaadjes uit de tomaten verwijderd. In een luie bui heb ik wel eens de hele tomaatjes erdoor gedaan, maar dat gaat echt ten koste van de smaak. De saus wordt dan veel te waterig. Dus ik neem sindsdien echt even de tijd om de zaadjes te verwijderen. Verstand op nul, muziekje aan, glaasje wijn erbij. Het is eigenlijk zo gedaan. En dan kan alles in de pan en ben je klaar.

Kerstomaatjes of gewone tomaat?

De kerstomaat (ook wel cherrytomaat genoemd omdat hij zo groot is als een kers) is de kleine variant van de gewone tomaat. De smaak van deze kleine tomaatjes is wat zoeter en voller, want ze hebben een hoger suikergehalte. Bovendien zit bij de tomaat altijd de meeste smaak net onder schil, en de kleine tomaatjes hebben in verhouding lekker veel schil, dus veel smaak! Voor dit gerecht kun je ook gewone tomaten gebruiken, maar persoonlijk vind ik het met kerstomaatjes het allerlekkerst. En jij?

Pittige spaghetti met olijven, tomaatjes en rucola

  • Aantal personen: 4
  • Tijd: 30 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 800 gram kerstomaatjes
  • 200 gram groene olijven zonder pit
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 verse rode peper (of 1 gedroogd pepertje) in stukjes gesneden
  • handje vol verse basilicum (12-15 blaadjes), gescheurd
  • 400 gram spaghetti
  • 75 rucola
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout

Bereiding:

  1. Snijd de kersttomaatjes in kwarten en verwijder alle zaadjes.
  2. Hak de olijven in grove stukken.
  3. Kook de spaghetti beetgaar (al dente) in kokend water met zout. Niet te lang koken want de pasta gaart nog een beetje verder in de saus.
  4. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan.
  5. Doe de tomaat en de olijven erbij en schep alles om. Bak 4-6 minuten.
  6. Breng op smaak met zout.
  7. Doe de gekookte spaghetti erbij en hussel voorzichtig door elkaar.
  8. Doe als laatste de gescheurde basilicumblaadjes erdoor.
  9. Serveer direct en garneer met rucola en vers geraspte Parmezaanse kaas

Foodie Fredi Tip:
Leg een stuk Parmezaanse kaas op tafel samen met een rasp en laat iedereen het zelf raspen.

 

Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: