Bosuitjes soep met Hollandse garnalen

Dit is een heerlijk soepje en echt super gemakkelijk om te maken. Ik eet het zelf graag als lichte avondmaaltijd. Stokbroodje erbij, een groene salade en je bent klaar. Je moet wel een staafmixer hebben. Heb je die niet? Ga dan vandaag nog naar de winkel om er eentje te kopen…er gaat een culinaire wereld voor je open!

Bosui of lente-ui?

Bosuitjes groeien niet in het bos hoor. Ze heten zo omdat ze in bosjes worden verkocht. Net als lente-uitjes. Maar is er een verschil? Nauwelijks. Bosuitjes en lente-uitjes zijn van hetzelfde gewas, maar de lente-ui wordt eerder gerooid dan de meer volgroeide bosui (met zo’n bolletje aan de onderkant). Voor deze soep kun je beide gebruiken want de smaak is hetzelfde: het lijkt een beetje op prei maar dan lekker zacht. Probeer het eens!

Bosuitjes soep met Hollandse garnalen

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 10 bosuitjes of lente-uitjes
  • 25 gram roomboter
  • 2 kleine kruimige aardappelen
  • 1 blokje visbouillon
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 1 el olijfolie

Extra nodig:

  • staafmixer

Bereiding:

  1. Snij de bodem van de bosuitjes en haal het bovenste deel van het groen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringetjes.
  2. Bewaar het groen van 2 bosuitjes voor de garnering (zet apart).
  3. Verhit de roomboter in een soeppan en fruit hierin de bosuitjes ongeveer 5 minuten. Laat ze niet verkleuren.
  4. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1 cm (brunoise).
  5. Roer de aardappel door de bosuitjes.
  6. Doe er 800 ml water bij en breng aan de kook.
  7. Voeg het bouillonblokje toe en laat 20 min. zachtjes koken tot de aardappel gaar is (roer af en toe).
  8. Pureer de soep met een staafmixer.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Roer de crème fraîche even los in een kommetje, schep dan een lepel in elke soepkom en vervolgens de soep erop.
  11. Garneer met Hollandse garnalen, de rest van de bosuitjes en een paar druppels olijfolie.

 

Advertenties

4 Comments

  1. Pingback: Courgettesoep met knoflook en rozemarijn | Foodie Fredi

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: