Mediterraanse gebakken rijst

Wij eten thuis vaak rijst en meestal heb ik na het eten dan nog wat over. Ja oké…ik maak ook wel eens expres iets te veel, zodat ik de volgende dag dit gerecht kan maken. Want deze gebakken rijst is ontzettend lekker. En ook een prima manier om restjes op te maken. Dit is een versie in Mediterraanse stijl, met olijven en pijnboompitjes. Het is gemakkelijk om te maken en je kunt er verschillende soorten groenten in verwerken. Gewoon even in je koelkast kijken wat je nog hebt liggen. Geniet ervan!

Mediterraanse gebakken rijst

  • Aantal personen: 2-4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • Gekookte witte rijst (een restje)
  • 2 el olijfolie
  • 2 lente uitjes in ringen
  • 1 grote ui in stukjes gesneden
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 rode paprika in stukjes gesneden (of andere restjes groenten die je hebt)
  • een handje zwarte olijven grof gehakt
  • 2 el gehakte peterselie

 Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan of wok.
  2. Fruit hierin de ui en bak deze een paar minuten op middelmatig vuur tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de knoflook toe en bak mee.
  4. Voeg de paprika (of andere gesneden restjes groenten) toe en bak mee tot ze gaar zijn.
  5. Voeg de gekookte rijst toe en bak 5 minuten mee.
  6. Roer als laatste de olijven en de peterselie erdoor.
  7. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan tot ze lichtbruin van kleur zijn.
  8. Garneer de gebakken rijst met de lente uitjes en de pijnboompitten.

Foodie Fredi tip:
Garneer ook eens met gekruimelde feta kaas!

Advertenties

1 reactie

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: