Thaise oesters op de BBQ

Tijdens dit heerlijk lange Pinksterweekend hebben we natuurlijk de BBQ aangestoken. Dit keer met Thaise oesters als voorgerechtje. Lekker decadent… gewoon omdat het kan. En om het een keertje te proberen. Want we hadden oesters nog nooit op deze manier gegeten. De echte die-hard oesterliefhebbers vinden dit natuurlijk een doodzonde, maar wij vonden dit bbq-experiment zeer geslaagd. Lekker pittig en toch die heerlijke zilte smaak van oesters. Een aanrader!

Thaise oesters op de BBQ

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 12 verse oesters
  • 40 ml vissaus (nam pla)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 1/2 citroen uitgeperst
  • 1 rode peper in ringetjes (zaadjes verwijderd)
  • snufje suiker
  • paar takjes korianderblaadjes, gehakt

Bereiding:

  1. Maak in een kommetje een dressing van alle ingrediënten.
  2. Steek de BBQ aan. Als deze goed heet is, dan leg je de dichte oesters erop met de bolle kant onder.
  3. Na 2-3 minuten gaan ze vanzelf open door de warmte (ze stomen vanbinnen gaar). Laat ze zeker niet langer dan 5 minuten grillen.
  4. Geef een snede in de oester zodat je de schelp kan verwijderen, het vlees laat je in de schelp.
  5. Schenk in elke oester een lepel van de dressing en serveer direct.

Foodie Fredi tip:
Om te voorkomen dat de dressing uit de schelp vloeit, kun je de oesters serveren op een bedje van grof zeezout.

Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: