Tomatentaart met zoete ui

Afgelopen weekend ging ik bezoek bij mijn zus, die met haar gezin en vrienden aan het kamperen was op de Kennemer Duincamping in Bakkum. Zonnetje, zilte zeewind en goed gezelschap. Wat wil een mens nog meer? ETEN! Of ik dan een lekkere hartige taart wilde meenemen? Ik heb toen deze tomatentaart gemaakt. Iedereen smulde ervan! Speciaal voor Elly, hierbij het recept 🙂

Het is een recept uit een Allerhande van Albert Heijn, maar ik heb het hier een daar een beetje aangepast…Foodie Fredi style! Ik heb ook nog een handig filmpje gevonden met uitleg hoe je een taartvorm het beste kunt bekleden met deeg.

Succes!

Tomatentaart met zoete ui

  • Aantal personen: 6
  • Moeilijkheidsgraad: normaal
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 6 trostomaten
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels crème fraĂ®che
  • 2 theelepels mosterd
  • mespunt suiker
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • 150 g geraspte oude kaas
  • 50 g couscous
  • 1 grote zoete ui, in ringen
  • zeezout en zwarte peper
  • beetje boter (voor het invetten van de taartvorm)

Extra nodig:

  • Lage taartvorm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Laat het bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.
  3. Snijd de tomaten in plakken en snijd de zaadlijsten en de pitjes eruit.
  4. Dep de tomaatringen op keukenpapier droog. De buitenste kapjes gebruiken we niet.
  5. Klop de eieren los met de crème fraîche, mosterd, 1 eetlepel verse tijm (bewaar de rest voor garnering), mespunt suiker, snuf zeezout en verse gemalen zwarte peper.
  6. Roer 2/3 deel van de geraspte kaas door het eimengsel.
  7. Vet een taartvorm in met een beetje boter en bekleed deze met het deeg (je hoeft geen gaatjes in het deeg te prikken).
  8. Strooi een beetje couscous over de deegbodem (om vrijkomend vocht te absorberen).
  9. Verdeel de uiringen over de deegbodem en leg daarbovenop de tomaatringen (dakpansgewijs in een mooie cirkel).
  10. Schenk het eimengsel in de taartvorm en beweeg de vorm heen en weer, zodat het eimengsel egaal verdeeld is.
  11. Strooi een theelepel Provençaalse kruiden over de taart.
  12. Strooi de overgebleven geraspte kaas erover.
  13. Bak de taart in het midden van oven in 30-35 minuten gaar.
  14. Garneer met verse tijmblaadjes.

Je kunt deze taart warm, lauw of koud eten!

Foodie Fredi tip:
In plaats van verse tijm kun je ook gedroogde tijm gebruiken.

 

Advertenties

3 Comments

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: