Salade met geitenkaas, asperges en walnoten

Dit mag je met recht een superfood salade noemen: extreem gezond! Walnoten bijvoorbeeld, zijn goed tegen allerlei ziektes, stress en veroudering (yes!). Maar er gaat ook avocado in. Een vrucht vol vitamine-C en onverzadigde vetten en dus goed voor je hart- en bloedvaten. En om het nóg gekker te maken doen we er asperges bij. Want asperges (vooral de groene) zijn rijk aan vitamines en mineralen. En de asperge staat als lustopwekkend én potentieverhogend voedsel ook nog eens in de ‘Betere sex top-10’. Vraag me niet hoe ik dat dan weer weet…

 Appel cider azijn

Leuke bijkomstigheid is, dat we er een dressing met appel cider azijn bij maken die ook ontzettend gezond is. Deze azijn is rijk aan enzymen en kalium, ondersteunt een gezond immuunsysteem en bevordert de spijsvertering. Bovendien ontgift appelazijn je lichaam. Daarom zit het ook vaak in afslankproducten 🙂

Kant-en-klaar

Calve honing-appeldressingAllemaal leuk en wel, maar soms heb je gewoon even geen tijd óf geen zin in zelfgemaakte dressings. Koop dan lekker makkelijk een kant-en-klare dressing in de supermarkt. Doe ik ook…(ja, Foodie Fredi gebruikt ook wel eens zakjes en pakjes). Bij deze salade is een zakje Honing-Appel dressing van Calvé heel erg lekker.

Salade met geitenkaas, walnoten en honing-appel dressing

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten:

  • 150 gr gemengde groene salade (bijvoorbeeld veldsla en bladsla)
  • 3 el grofgehakte walnoten
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 100 gram groene aspergetips
  • een halve avocado
  • 150 gr zachte geitenkaas

Voor de dressing:

  • 2 el olijfolie
  • 1 el appel cider azijn
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 el citroensap
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • zout
  • peper

Bereiding:

Dressing:

  1. Meng de honing, appel cider azijn, citroensap en peterselie door elkaar.
  2. Voeg zachtjes al roerend de olijfolie toe tot een mooie dressing ontstaat.
  3. Breng op smaak met zout en peper.

Salade:

  1. Snijd de houterige uiteindes van de asperges en kook de aspergetips in een beetje water met zout in 3 tot 4 minuten beetgaar (afhankelijk van de dikte). Zet opzij en laat afkoelen.
  2. Doe de sla in een saladeschaal en leg de overige ingrediënten er bovenop: rode uienringen, gesneden plakjes avocado, de aspergetips en gehakte walnoten.
  3. Brokkel als laatste de geitenkaas erover.
  4. Schenk vlak voor het serveren de dressing over de salade.

Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: